Когато бившият главен прокурор  в обществено-политическия живот и тръгна на

...
Когато бившият главен прокурор  в обществено-политическия живот и тръгна на
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Барселонагейт приключи, след като Сарафов пое прокуратурата

Когато някогашният основен прокурор  в обществено-политическия живот и потегли на битка против политическата корупция, делото " Барселонагейт " се забърза и в границите на дни бяха осъществени голям брой процесуално следствени дейности. След като краткотрайно пое управлението на прокуратурата като изпълняващ функционалностите основен прокурор, следствието стигна до разумния си край.

Това съобщи Андрей Янкулов, старши юридически специалист в Антикорупционния фонд пред БиТиВи за прекратяването на следствието на Бойко Борисов по " Барселонагейт ".

Янкулов добави, че вероятно в предстоящ миг, в случай че се организира вътрешна институционална инспекция в прокуратурата, би могло да се възобнови същността на следствието на делото " Барселонагейт " . Той не вижда особени политически реакции след прекратяването на " Барселонагейт ". Това демонстрира едно мъртвило на този досегашен под напрежение политически терен, което може да се изясни в общата " некоалиция " на ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи.

Той уточни, че е притеснително до каква степен позитивно може да бъде признато крайният излаз по " Барселонагейт ". Неговото преустановяване ще остане предмет на вътрешна институционална инспекция в прокуратурата и по този начин и няма да можем да разберем дали решението на прокуратурата е юридическо обосновано, разяснява Андрей Янкулов.

По думите му мъчно е да се каже дали решението на прокуратурата е обосновано или не . Това, което несъмнено прави усещане е особеното държание на прокуратурата по проблема.

Запитан, Янкулов не знае, само че по отношение на до европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, наподобява като подправен.
 Прокуратурата извади Борисов от Барселонагейт
Прокуратурата извади Борисов от Барселонагейт

Образувани са нови 4 досъдебни производства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР